Presentatie bij unlock_LiveScience in Naturalis

De Magie van Micro-organismen: Een Informatieve Presentatie bij Naturalis

Het leven zit vol wonderen, en sommige van de meest fascinerende bevinden zich recht onder onze voeten. Bij het Naturalis Biodiversity Center hadden we de unieke kans om verder in de wereld van micro-organismen te duiken tijdens een speciale presentatie georganiseerd door ons team van Bionomic.

Wat Zijn Micro-organismen?

Micro-organismen, vaak microben genoemd, zijn kleine organismen die met het blote oog niet te zien zijn. Ze spelen een cruciale rol in ons ecosysteem en zijn essentieel voor het leven zoals we dat kennen. Van het helpen bij de vertering van ons voedsel tot het ondersteunen van plantengroei, microben zijn overal en beïnvloeden alles.

#Unlock_LifeScience en Bionomic Samenwerking

Dankzij de samenwerking tussen het #Unlock_LifeScience programma van Unlock_ en Bionomic konden we deze kennis delen met een breed publiek. Onze missie is niet alleen om wetenschap dichter bij de gemeenschap te brengen, maar ook om de volgende generatie onderzoekers te inspireren. Deze kans kregen wij door een presentatie voor te mogen bereiden tijdens een spotlight moment in de LiveScience galerij. Hierbij richtten wij ons op de interactie van zogeheten onzichtbare krachtpatsers, en hun invloed op bijvoorbeeld de groei van planten. 

Interactieve Ervaring voor Jonge Enthousiastelingen

Naast de informatieve presentatie introduceerden we een klein experiment voor de jongere deelnemers. Hierbij konden ze zelf plantjes in reageerbuisjes plaatsen, wat een praktische en leuke manier was om ze kennis te laten maken met wetenschap en het belang van biodiversiteit.

Dank aan Naturalis en Unlock_

We willen Naturalis van harte bedanken voor hun gastvrijheid en de kans om deze presentatie te mogen geven. Het is essentieel dat we wetenschap en gemeenschap dichter bij elkaar brengen, en deze ervaring was daar een perfect voorbeeld van. Bedankt Unlock_ en Naturalis voor dit mooie initiatief!