FAQs

Frequently Asked Questions

Moleculaire diagnostiek is een verzamelnaam voor technologieën waarmee genetisch materiaal, zoals DNA of RNA, wordt gedetecteerd en geanalyseerd. Het biedt zeer gevoelige en specifieke toepassingen binnen verschillende sectoren, zoals de gezondheidszorg, de voedingsmiddelenindustrie en de agrarische sector.
Moleculaire diagnostiek is belangrijk in de agrarische sector omdat het een snelle, betrouwbare en gevoelige methode biedt voor de detectie van ziekteverwekkers en andere organismen die van invloed kunnen zijn op de productiviteit en kwaliteit van gewassen. Door middel van moleculaire diagnostiek kunnen boeren en onderzoekers problemen snel identificeren en aanpakken, waardoor de opbrengst en efficiëntie van de landbouw verbeteren.
Diagnostiek op maat is een dienst die Bionomic aanbiedt waarbij we externe service verlenen op het gebied van diagnostiek ontwikkeling binnen de PCR en qPCR. We helpen bedrijven en onderzoekers bij het ontwikkelen van op maat gemaakte diagnostische tests voor specifieke behoeften en eisen. Onze workflow omvat het design, optimalisatie en validatie van de test om ervoor te zorgen dat deze zo gevoelig en specifiek mogelijk is.
Als u specifieke diagnostische behoeften heeft, kan Diagnostiek op maat van Bionomic u helpen bij het ontwikkelen van een op maat gemaakte diagnostische test. Onze expertise en ervaring zorgen ervoor dat de ontwikkeling van de test zo efficiënt mogelijk verloopt, waardoor u tijd en geld bespaart. Bovendien bieden we onze klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van onze geavanceerde laboratoriumfaciliteiten en -apparatuur, waardoor we in staat zijn om de testontwikkeling op hoog niveau uit te voeren.
Toetsing is een dienst die wordt aangeboden door Bionomic. Het maakt gebruik van moleculaire diagnostiek om plant- en voedingsproducten te testen op de aanwezigheid van ziekteverwekkers. Dit is een belangrijke dienst in de agrarische sector, omdat ziekteverwekkers de groei en productiviteit van planten en dieren kunnen beïnvloeden.
Moleculaire diagnostiek is een techniek waarbij DNA of RNA wordt geanalyseerd om te achterhalen of er een specifieke ziekteverwekker of genetische eigenschap aanwezig is. In de agrarische sector is dit belangrijk omdat het kan helpen bij het opsporen van ziektes in gewassen en vee, waardoor deze snel behandeld kunnen worden en verdere verspreiding kan worden voorkomen. Ook kan moleculaire diagnostiek worden gebruikt bij het selecteren van de beste gewas- of dierenrassen voor bepaalde omgevingen en toepassingen.
Diagnostiek op maat is een dienst van Bionomic waarbij wij externe service verlenen op het gebied van diagnostiek ontwikkeling binnen de PCR en qPCR. Wanneer u specifieke diagnostische behoeften heeft, kunnen wij u helpen bij het ontwikkelen van een op maat gemaakte diagnostische test. Onze workflow begint met het design van de test, waarbij we rekening houden met uw specifieke behoeften en eisen. Vervolgens optimaliseren we de test om ervoor te zorgen dat deze zo gevoelig en specifiek mogelijk is. Ten slotte valideren we de test om er zeker van te zijn dat deze betrouwbaar en reproduceerbaar is.