Biologische gewasbescherming

Biologische gewasbescherming

Bionomic ontwikkelt biologische gewasbeschermers om een weerbare teelt te realiseren. Onze focus ligt op het onderzoeken van natuurlijke antimicrobiële stoffen die afkomstig zijn van bacteriën en schimmels. Deze stoffen bieden een effectieve en specifieke bescherming tegen plantenziekten, terwijl ze een minimale impact hebben op het milieu en de biodiversiteit. Door biotechnologie toe te passen, streven we ernaar nieuwe middelen te ontwikkelen die niet alleen veiliger zijn voor mens en milieu, maar ook de weerbaarheid van gewassen verbeteren.

Gebruik maken van natuurlijke stoffen
Door gebruik te maken van natuurlijke stoffen, zetten we een extra stap in de goede richting. Deze stoffen vormen het natuurlijke afweersysteem van de bacterie zelf en zijn gericht op specifieke plantenziekten, wat resulteert in een doelgerichte werking zonder brede impact op de biodiversiteit. Door te focussen op deze werkzame stoffen, vermijden we het gebruik van exotische micro-organismen of genetisch aangepaste micro-organismen.
Bij Bionomic benutten we geavanceerde biotechnologische methoden om deze natuurlijke antimicrobiële stoffen te isoleren en te optimaliseren voor gebruik in gewasbeschermingsmiddelen. Deze aanpak verzekert niet alleen een effectieve bescherming van gewassen, maar ook een duurzamere benadering van landbouwpraktijken.

Bestrijding van Fusarium

Fusarium is een agressieve schimmel die wereldwijd schade aanricht aan verschillende gewassen. De toenemende resistentie tegen chemische gewasbeschermingsmiddelen en strengere regelgeving geven een noodzaak voor innovatieve en duurzame alternatieven. Bionomic richt zich momenteel op de ontwikkeling van een biopesticide tegen Fusarium oxysporum, waarbij we samenwerken met agrariërs om te voldoen aan hun specifieke behoeften en eisen.

Ondersteuning door Rabobank Impactfonds
We zijn trots om te delen dat dit project wordt ondersteund door het Rabobank Impactfonds, wat ons in staat stelt om onze onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen te versnellen en onze producten naar de markt te brengen.

Heeft u interesse in onze gewasbeschermingsproducten of wilt u meer weten over een mogelijke samenwerking? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.